Waarom kies je voor Twinkel?

Hoera! Wij bestaan 30 jaar!

Twinkel opende in mei 1993 haar deuren voor het eerst en daarom vieren wij dit jaar alweer ons 30 jarige bestaan. Hoera!

Wij houden altijd al van een feestje, maar dit jaar hebben wij er extra reden toe. Kun je je voorstellen dat de eerste kindjes die wij op ons dagverblijf hadden, nu alweer 30-ers zijn. Sommige van deze kinderen zijn nu zelf vader of moeder geworden en brengen hun kindje ook weer naar Twinkel! Dat is echt geweldig om te zien.
Wij hopen nog lang te kunnen zorgen voor alle kinderen en hen te helpen in hun ontwikkeling en goed voor te bereiden op het leven. Op naar de volgende 30 jaar!

Uniek 4-groepen concept

Alleen bij Twinkel vind je 4 groepen binnen één kinderdagverblijf. Dit betekent dat een kind ieder jaar weer een groep kan opschuiven en op die manier de opvang zal krijgen die behoort tot zijn of haar specifieke leeftijd.

Waar andere dagverblijven soms maar twee groepen hebben waar de kinderen dus jaren in dezelfde ruimte met het zelfde speelgoed verblijven, biedt Twinkel voor elk jaar een nieuwe groep met nieuwe uitdagingen! Wij geloven dat kinderen hierdoor beter verzorgd, begeleid en gestimuleerd kunnen worden. Vooral voor het laatste jaar is dit extra belangrijk zodat de stap van dagverblijf naar basisschool minder groot is!

Warm, biologisch eten

Als ouder heb je natuurlijk niet altijd alle tijd om een uitgebreide maaltijd te koken, terwijl gezond en puur eten voor je kind steeds belangrijker wordt. Daarom bieden wij kinderen dagelijks een warme, gezonde en biologische maaltijd aan van Madaga. Deze zijn enkel bereid met natuurlijke producten, makkelijk op te warmen, veilig en van topkwaliteit. Madaga stelt speciaal voor Twinkel wekelijks een gevarieerd menu samen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met kinderen die een allergie hebben.

Op Twinkel eten wij met alle kinderen vanaf 4 maanden ’s middags een warme en gezonde maaltijd. Bij baby’s vanaf 4 maanden starten wij met een groentehapje zoals: zoete aardappel, doperwtjes of bloemkool. Vanaf 6 maanden eten wij steeds gevarieerder en hoe ouder het kind wordt, hoe grover het eten is. Dagelijks krijgen zij gevarieerde maaltijden voorgeschoteld van Madaga zoals: pasta met aubergine-tomatensaus of chili con carne met gele rijst. Alles wordt gemaakt met natuurlijke producten en kinderen zijn er dol op!

Geen stapelbedden

Op Twinkel gunnen we ieder kind zijn eigen bedje. Wij werken dus niet met stapelbedden, omdat kinderen niet graag op die manier worden opgesloten. Vaak is de slaapkamer “het ondergeschoven kindje” van de dagopvang, maar wij investeren juist in de ruimte en de slaapplek voor onze kinderen. Juist omdat deze rustmomenten voor kinderen ook zo belangrijk zijn.

Dat betekent dus ruime slaapkamers met daarin eenpersoonsbedjes voor alle kinderen!

Een eigen Twinkel-kapsalon

Twinkel heeft leidsters in dienst die tevens zijn opgeleid tot kinderkapsters.

Indien gewenst, kun je je kind op de dag dat hij of zij naar Twinkel gaat door de leidster van de groep gratis laten knippen. Het knippen vindt plaats in een vertrouwde omgeving en door iemand die het kind goed kent. Op deze manier is het een plezier voor het kind en een groot gemak voor de ouders!

Wil je je kind laten knippen, dan kun je hiervoor van te voren een afspraak maken met de leidster van de groep.

Periodieke, leerzame thema’s

Op Twinkel hebben we om de paar weken een nieuw thema dat ons hele dagverblijf kleurt. Door middel van deze thema’s leren we de kinderen steeds weer nieuwe dingen en blijft het dagverblijf ook niet steeds hetzelfde. Door deze aangename verandering is het voor de kinderen telkens weer een leerzaam bezoek, waar steeds opnieuw iets valt te ontdekken. Elke groep geeft op zijn eigen wijze invulling aan het thema en de kinderen doen uiteraard ook mee!

Voorbeelden van thema’s zijn: Ik, Landen, Op safari, Winterwonderland, Zelfexpressie, Kunst, enzovoort!

Twinkel houdt van feestjes

Het liefst maken we van elke dag een feest!

Maar is er niets te vieren dan zorgen we er toch voor dat het gezellig is. Maar is er wel wat te vieren dan vieren we dat ook goed! Of er nu een jarige is of een officiele feestdag we pakken uit met verkleden, slingers, ballonnen, spelletjes en nog veel meer. Ieder feestje is uniek en reuze gezellig. Dus kom langs en vier met ons mee!

Bijvoorbeeld de goedendoelendag of sinterklaas of het zomerfeest of pasen of je verjaardag of kerst of carnaval of sint-maarten of het sprookjesfeest of noem maar op! Er is altijd wel een reden voor een feestje.